Inspiratie

Films en Documentaires

This film should be seen by the entire world!

Een indrukwekkend filmpje over een eiland ver weg in de oceaan waar de invloed van de mens op een onverwachte manier zichtbaar is….

Home

Home is een documentaire met prachtige beelden. Home geeft een beeld van de natuurlijke geschiedenis en geografie van de aarde en de invloed daarop van bevolkingsgroei en economische “vooruitgang”. Even mooi als shockerend. Eem must-see! Klik op de afbeelding en je wordt doorgeschakeld naar Youtube.

La surconsummation

La surconsommation (Frans voor de overconsumptie) is een korte film waarin de wereld van massaproductie en overconsumptie op een prachtige doch shockerende wijze aan de kaak wordt gesteld. De wereld van enorme vleesfabrieken, varkensflats, plofkipboerderijen, megastallen, hypermarkten en fastfoodrestaurants. De wereld waarin economische belangen prevaleren boven dierenwelzijn en een beter mileu. Onze wereld.

 

Beautiful minds: James Lovelock and the GAIA hypotheses

Deze documentaire van de BBC (56min, engels) geeft een inkijkje in de GAIA hypothese van James Lovelock. Lovelock is een onafhankelijke wetenschapper en heeft middels de GAIA hypothese op briljante wijze onze aarde en met name de relatie tussen de biosfeer en de atmosfeer onderzocht. Mooi!

The journey of sustainable business

Onderstaand filmpje van Greennovate China geeft in het kort (12 min) de geschiedenis weer van duurzaamheid in het bedrijfsleven.

Rethinking progress; the circular economy

Een kort filmpje waarin de principes van de circulaire economie worden uitgelegd.

The blue economy

Een korte animatie waarin de principes van de blue economy worden uitgelegd.

Let the environment guide our economy

Een mooie TED talk waarin wordt gepleit om de draagkracht van onze aarde leidend te laten zijn voor onze economie.

Religions and babies

Where are we going with our  world’s future population? Hans Rosling will tell you all about it.

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>